campaign-notification campaign-notification

UTILBEN este un exemplu de bune practici pentru generațiile viitoare de antreprenori români

Publicat de 05/12/2021

bune practici in afaceri, afaceri, business Romani

UTILBEN, etalon pentru generațiile viitoare de antreprenori din România - Cum ne-am extins în ultimul an și ce plănuim pe viitor.

În UTILBEN, dezvoltarea este parte integrantă a culturii companiei și constituie unul dintre pilonii de bază a activității noastre. Investim constant în resurse și contexte de creștere, pentru a obține o extindere continuă a companiei. În cele ce urmează, vom vorbi despre câteva dintre reușitele companiei și rolul mentalității de învingător, care ne-a ajutat să obținem aceste rezultate remarcabile.

O viziune măreață de la care nu ne abatem.

Suntem întrebați adesea cum ne diferențiem de alte companii din România care se ocupă cu furnizarea de utilaje. Considerăm că unul dintre cele mai importante aspecte este viziunea. În timp, o viziune măreață va duce, inevitabil, la rezultate pe măsura eforturilor depuse pentru a o îndeplini. UTILBEN este o organizație vizionară, unde angajații și managementul văd soluții și oportunități de dezvoltare acolo unde alte companii identifică doar dificultăți. Ne plac provocările și credem că doar trecând prin momente dificile putem crește, învăța și avea succes în afaceri. 

Anul 2021 este un exemplu foarte bun de creștere „marca UTILBEN”. Anul acesta, aproape ne-am dublat echipa, pentru a susține dezvoltarea națională a companiei. Am deschis două sedii: unul în București și celălalt în localitatea clujeană Baciu. Prin deschiderea sediului din capitală, am urmărit să fim mai aproape de clienții noștri din zona de sud a țării. Acest sediu este axat pe service și piese de schimb, precum și pe vânzarea de utilaje și atașamente. Pe de altă parte, noul sediu din Baciu este dedicat exclusiv pe service și piese. Dorim să fim în prima linie de suport pentru clienții noștri și după ce au achiziționat echipamente de la noi, prin serviciile postvânzare excelente și prin oferirea de soluții optime pentru nevoile lor.

Mentalitatea de dezvoltare a dus la o creștere anuală de 50% a cifrei de afaceri.

Expansiunea UTILBEN nu se oprește la creșterea echipei, ci continuă cu mărirea portofoliului de produse și servicii. În 2021, am continuat dezvoltarea unor linii de business care s-au dovedit a fi profitabile și am creat linii de business care să vină în sprijinul clienților noștri. Creșterea cifrei de afaceri a companiei noastre este de peste 50% de la un an la altul, astfel că UTILBEN a ajuns unul dintre principalii furnizori de utilaje din România.

Pentru a ne putea dezvolta în continuare, trebuie să fim conștienți că realitatea economică în care trăim se poate schimba de pe o zi pe alta. Pandemia ne-a confirmat asta. Trebuie, așadar, să fim flexibili și întreprinzători, pentru a identifica noile oportunități din piață. Ne axăm pe inovație pentru a contura un brand de încredere, pe care clienții noștri, fie ei constructori sau fermieri, se pot baza. Le oferim o gamă largă de echipamente fiabile, dar, de asemenea, le punem la dispoziție un set complet de servicii asociate, pentru a-i putea ajuta cu orice nevoie legată de utilaje. Serviciile noastre includ furnizarea de utilaje, închiriere, buy-back, licitație, service și mentenanță, piese și atașamente, logistică și finanțare.

Această mentalitate bazată pe ideea de dezvoltare ne-a permis să investim în crearea unui sistem complet digitalizat - care cuprinde procese, proceduri și standarde de lucru -, cu scopul de a obține predictibilitate. Acest sistem ne ajută să fluidizăm comunicarea între departamente și membrii echipei, dar și să fim mult mai eficienți și productivi.

2021 este anul marilor succese.

Una dintre cele mai mari realizări ale acestui an este crearea și dezvoltarea unor linii de business, și anume: service, închiriere, piese și atașamente și agribusiness. Eforturile pe care le-am depus în cei 15 ani de activitate s-au concentrat pe vânzarea de utilaje, cu scopul de a genera suficient capital pentru extinderea UTILBEN. Din datele preliminare, putem trage concluzia că această strategie a fost una câștigătoare. 

Dar, pentru a fi un partener de nădejde pentru clienții noștri, am considerat că relația furnizor-client nu se încheie atunci când utilajul a ajuns la cumpărător, ci se prelungește atâta timp cât este în beneficiul ambelor părți. Ca urmare, am investit consistent în serviciile postvânzare și am deschis sediile din București și Baciu. Mai mult decât atât, am considerat că a sosit momentul să creștem flota de mașini de service. În acest fel, putem interveni în orice loc țară în maximum 48 de ore de la primirea sesizării unei defecțiuni, solicitarea unei revizii sau operațiuni de întreținere.

Toate aceste acțiuni în direcția dezvoltării au fost realizate pentru a depăși așteptările clienților noștri și pentru a-i deservi cu promptitudine. Din același motiv, am încheiat contracte cu producători de utilaje de renume, între care:

  • Cukurova – buldoexcavatoare
  • Faresin – încărcătoare telescopice
  • Baoli – stivuitoare și motostivuitoare
  • Kioti – tractoare
  • Enorossi – echipamente agricole
  • Berti – tocătoare de vegetație
  • Steelwrist – tiltratoare

Planuri ambițioase.

UTILBEN are planuri îndrăznețe pentru următorii ani. Ne vom extinde la nivel internațional și ne-am propus să ajungem în topul industriei de utilaje la nivel european. Toate acestea, în contextul scopului nostru de a deveni un etalon pentru generațiile viitoare de antreprenori români.

În 2022, vom face noi investiții în dezvoltarea UTILBEN. Avem în plan să investim 4 milioane de euro în beneficiul clienților noștri. Ne vom îndrepta atenția și resursele către achiziția a 40 de utilaje de excavare, terasiere și pentru construcția de drumuri, toate destinate noii flote de închiriere.

Extinderea la nivel național va continua prin deschiderea de sedii în Iași, Craiova, Brașov și Timișoara. În următorii 3 ani, ne vom concentra atenția pe extinderea internațională, având în vizor țări precum Ucraina, Bulgaria și Serbia. Vom decide la momentul respectiv în ce măsură contextul socio-economic din aceste țări reprezintă o oportunitate pentru UTILBEN. Un plan pe termen lung este listarea companiei UTILBEN la Bursă de Valori București și, astfel, atragerea de capital care să susțină ritmul nostru accelerat de creștere.

Dezvoltarea continuă este determinată de viziunea noastră: 1 din 10 utilaje din Europa să fie furnizat de UTILBEN. Știm foarte bine că, pentru a putea îndeplini această viziune măreață, este nevoie să investim constant în dezvoltare, dar și în formarea unei echipe de elită. Din punctul nostru de vedere, oamenii sunt cel mai important activ al unei companii, așa că suntem tot timpul în căutarea unor coechipieri care să rezoneze cu modul nostru de a face afaceri cu integritate și caracter.

Dacă doriți să faceți parte din echipa noastră, vă invităm să accesați pagina noastră de cariere www.utilben.ro/careers și sunt șanse mari să devenim coleg


Contacteaza-ne

De ce servicii aveti nevoie?

Întrebări și răspunsuri

0 Intrebari

    Comentarii 0 Comentarii

    ( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )