campaign-notification campaign-notification

5 metode comune pentru excavarea subsolului

Publicat de Websem07/11/2022

excavator

În funcție de natura unui proiect, există cinci metode de construcție notabile pentru excavarea unui subsol.

Metoda de excavare cu tăietură deschisă

Există două moduri de a executa excavarea subsolului cu tăietură deschisă. Există metoda în pantă, care are unele dintre cele mai mici costuri de excavare dintre toate tehnicile. Aceasta creează o zonă excavată cu pereți care se află pe o pantă descendentă. Excesul de pământ este ulterior așezat în straturi deasupra acestei pante. Metoda în pantă cu tăietură deschisă nu necesită niciun zid de sprijin pentru a reține pământul ca să nu se prăbușească pe fundația clădirii.

O variantă mai complicată și mai costisitoare se numește metoda cu tăietură deschisă care necesită ziduri de susținere pentru a împiedica terenul din jur să vă strivească fundația. Avantajul acestei metodei este că puteți săpa subsoluri mult mai adânci.

Metoda de sus în jos

Această metodă de excavare este adesea utilizată pentru construirea de clădiri înalte în zonele urbane. Ea începe cu construirea unor ziduri de fundație portante și așezarea unui parter de beton deasupra acestor ziduri. Apoi, sub acest parter se excavează un subsol mare (adesea complex). Această metodă este costisitoare, dar este, de fapt, mai agilă decât o excavare în gol, deoarece permite construirea etajelor superioare ale unei clădiri în același timp cu excavarea subsolului.

Metoda de contravântuire

Metoda de contravântuire este mai scumpă decât majoritatea excavațiilor deschise, dar mai economică decât metoda de sus în jos. Această metodă descarcă greutatea de pe zidul de susținere și o transferă pe contravântuiri orizontale, care sunt instalate în fața zidului și se întind de la o parte la alta a fundației. Dacă spațiați corespunzător acești montanți orizontali, ei pot servi drept cadru pentru un subsol în clădire. Această metodă reduce presiunea asupra zidurilor de sprijin, deși lonjeroanele orizontale nu sunt la fel de puternice și de infailibile ca un planșeu complet din beton înșurubat la o fundație, ceea ce ați instala prin metoda de sus în jos.

Ca atare, este mai sigur să săpați în metoda de sus în jos, deși, la sfârșitul procesului de construcție, ambele structuri vor fi la fel de solide. Factorii de cost și complexitatea mai mică a metodei de contravântuire o fac o alegere atractivă pentru proprietarii de locuințe și constructorii care nu au prețul metodei de sus în jos.

Metoda ancorării

Această metodă de excavare implică introducerea în sol a unor ancore de oțel, care trec și prin zidul de sprijin. Forța de ancorare a pământului oferă stabilitate întregii structuri și permite ca excavarea să se desfășoare rapid și în siguranță. Metoda ancorată va funcționa numai dacă înfigeți ancorele în roca de bază sau în argila extrem de densă. Argila moale sau solul nisipos nu pot oferi forța necesară pentru a susține ancorele.

Metoda insulei

Metoda insulară implică excavarea unui subsol din interior spre exterior. Este unul dintre cele mai sigure moduri în se poate elibera o zonă excavată. Această metodă începe prin excavarea unei zone în apropierea centrului subsolului. Materialele excavate sunt apoi așezate într-o pantă în apropierea zidurilor de susținere ale structurii. Panta va continua până la zidurile de susținere exterioare, iar în cele din urmă structura centrală va fi sprijinită de zidurile exterioare.

Metoda insulei combină elemente ale metodei în pantă deschisă și ale metodei de contravântuire pentru a crea un subsol remarcabil de robust și un mediu de lucru sigur.

Cum să determinați cea mai bună metodă de excavare a subsolului

Alegerea modului de excavare a unui subsol va fi făcută de către proprietarul proiectului și de către operatorul de excavare de la locul de muncă. Atunci când alegeți cea mai bună metodă de excavare pentru proiectul dumneavoastră, luați în considerare următorii factori.

Tipul de construcție.

Cel mai simplu mod de a excava un subsol este să aveți un teren proaspăt pe care să construiți. De asemenea, aceasta va permite o excavare mai rapidă și mai accesibilă. Dacă săpați un spațiu de subsol sub o clădire existentă, veți avea mai puține opțiuni. Consultarea cu un antreprenor de excavare și cu un inginer structural este o necesitate pentru orice proiect de excavare. Fundațiile clădirilor nu sunt o glumă și nu doriți să faceți nicio construcție care să compromită integritatea structurii dumneavoastră.

Tipul de sol

Excavarea clădirii depinde de calitatea și densitatea solului de sub structura dumneavoastră. Dacă veți construi pe un sol nisipos, va trebui să săpați adânc în pământ până când veți ajunge la roca de bază pentru a vă asigura în mod corespunzător structura. Acest lucru înseamnă că veți avea nevoie de o metodă care să permită săpături adânci, cum ar fi un cantilever cu tăietură deschisă. Dacă veți construi pe un sol argilos dens, este posibil să nu fie nevoie să coborâți foarte mult și ați putea folosi o metodă de excavare în pantă.

Topografie

Dacă lucrarea se află pe un versant, zidurile de sprijin vor fi presațe și mai mult. Este posibil să fie nevoie de metoda de excavare prin ancorare, în care pământul joacă un rol în menținerea stabilității pereților pe măsură ce excavați. O pantă abruptă va elimina ideea unui subsol tradițional săpat în pământ. Atunci când construiți pe un teren plat, aveți mai multe opțiuni la dispoziție. De asemenea, va trebui să țineți cont de pânza freatică - dacă pânza freatică este aproape de suprafață, nu veți putea merge prea adânc fără a fi nevoiți să pompați apă.

Mărimea și amploarea clădirii dumneavoastră

Zgârie-norii înalți și clădirile de birouri se excavează de obicei prin metoda de sus în jos. Acest lucru îi permite constructorului să lucreze rapid și să asigure mai multă stabilitate la început decât ar putea obține prin metoda de susținere sau prin anumite metode de excavare deschisă. Dezavantajul este că excavarea de sus în jos este adesea cea mai scumpă opțiune. Dacă ambițiile dumneavoastră sunt mai simple, analizați alte opțiuni, cum ar fi metoda insulei, care asigură o stabilitate impresionantă pentru mai puțini bani.

Va invităm să consultaţi portofoliul nostru pentru alegerea unui excavator potrivit pentru proiectul dumneavoastră! Dacă nu sunteţi sigur care ar fi cea mai bună alegere, vă stăm la dispoziţie pentru detalii suplimentare.


Contacteaza-ne

De ce servicii aveti nevoie?

Întrebări și răspunsuri

3 Intrebari

    Comentarii 0 Comentarii

    ( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )