campaign-notification campaign-notification

Ce fel de sapaturi pot face cu un miniexcavator?

Publicat de Websem07/11/2022

miniexcavator, miniexcavatoare, mini-excavator, mini excavator, excavator

Lista de utilizări ale unui miniexcavator este lunga, acest utilaj fiind foarte versatil si usor de utilizat in diverse aplicatii in constructii.

Miniexcavatoarele sunt ușoare și compacte, făcându-le astfel potrivite atât pentru proiectele dvs. de construcție. În funcție de frecvența de utilizare, puteți fie să închiriați, fie să cumpărați aceste excavatoare. Vă recomandăm să le închiriați pentru proiectele dvs. de construcții pentru o opțiune mai rentabilă; ca să nu mai vorbim de faptul că miniexcavatoarele sunt mult mai rentabile decât cele mai mari.

Unele utilizări includ, dar nu se limitează la:

  • Scoaterea butucilor
  • Îndepărtarea zăpezii de pe drum
  • Săpături pentru fundații și iazuri
  • Amenajare peisagistică
  • Ridicarea/transportul de materiale și transportul pe camioane
  • Lucrări de instalații sanitare (poate necesita atașamente specializate)
  • Săparea de șanțuri
  • Demolarea (necesită atașamente specializate)
  • Irigare
  • Forarea de găuri (necesită atașamente specializate)
  • Instalarea stâlpilor de gard
  • Plantarea de copaci
  • Nivelare (necesită atașamente specializate) și multe altele.

Acum că avem o idee generală despre ce este un miniexcavator și ce poate face, haideți să intrăm în detalii despre cât de adânc poate săpa un miniexcavator. Este firesc să presupunem că, cu cât brațul miniexcavatorului este mai mare, cu atât poate săpa mai adânc. Cu toate acestea, unele miniexcavatoare pot avea brațele înlocuite pentru a ajunge mai departe și, în esență, pentru a săpa mai adânc.

Miniexcavatoarele cu o capacitate cuprinsă între 8,1 și 14 tone vă pot ajuta să săpați mult mai adânc decât orice proiect în care ați dori să vă lansați. De exemplu, cei care doresc să sape un subsol sub curtea din spate (presupunând că aveți permisiunile necesare), un simplu miniexcavator de 2,7 sau 3 tone ar trebui să fie suficient, deoarece înălțimea medie a subsolurilor este de 2 metri. Dacă sunteți în căutarea unui spațiu mai mare, un excavator de 19 sau 20 de tone poate depăși intervalul de 6 metri.

Asigurați-vă doar că, în cazul unui astfel de proiect, aveți un camion de gunoi în așteptare pentru a putea lua resturile rămase. O benă probabil că nu va fi suficientă - se va umple mult mai repede decât v-ați aștepta.

1. Dimensiunea demolării

Excavatoarele vin în diferite dimensiuni, în funcție de lucrare. Nu aveți nevoie de unul mai mare, care să ocupe mult spațiu, atunci când demolați o clădire mică cu două etaje. Demolările de nivel înalt pot avea nevoie de excavatoare cu rază mare de acțiune, cu un braț mare de braț pentru clădirile care au trei etaje și mai mult. Acestea sunt, de asemenea, pentru demolarea structurilor realizate din oțel și beton.

Dimensiunea demolării vă va spune, de asemenea, două lucruri: cât timp va dura și cât vă va costa. De obicei, poate dura până la opt zile pentru a demola o clădire, în funcție de dimensiune. Dacă dețineți un excavator pentru această lucrare, nu veți avea de plătit cheltuieli de închiriere. Dar eficiența costurilor va depinde de cât de mult combustibil și energie va avea nevoie pentru lucrare.

Uneori, tipul de excavator de care aveți nevoie va depinde și de zonă. Dacă aveți nevoie de o precizie, excavatoarele cu rază lungă de acțiune sunt cele mai bune pentru această lucrare. Dimensiunea structurii vă va spune, de asemenea, dacă excavatorul are nevoie de atașamente specifice pentru a ușura munca.

2. Terenul sau mediul înconjurător

Potrivirea tipului de excavator de care aveți nevoie cu mediul în care veți lucra vă va ajuta să decideți care dintre ele se poate deplasa rapid pe șantier. Excavatoarele se deplasează fie cu ajutorul anvelopelor, fie cu ajutorul șenilelor.

Excavatoarele cu șenile sunt ideale pentru spații largi. În afară de demolări, acestea sunt potrivite și pentru construcții și agricultură. Șenilele sunt fabricate fie din cauciuc, fie din oțel.

Excavatoarele pe roți sunt versatile și au o gamă largă de utilizări. În afară de demolare și construcții, sunt folosite și pentru minerit, amenajări peisagistice și instalații de conducte. Sunt eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil și mai ușor de utilizat. Dacă aveți ambele tipuri de excavatoare, va trebui să instruiți operatorii cu privire la modalitatea corectă de operare și de manipulare a acestora. Aceștia vor fi nevoiți, de asemenea, să obțină licențele corespunzătoare.

3. Dimensiunea excavatorului

Există trei dimensiuni de excavatoare disponibile pentru lucrările de demolare: excavatoare mici, medii și mari. Cunoașterea acestor dimensiuni primare vă va ajuta să alegeți pe care dintre ele să o utilizați la o anumită scară a lucrării în cauză.

Clasele mici se mai numesc și excavatoare compacte și sunt create pentru zone mai mici sau greu accesibile. De obicei, nu au nevoie de multă putere pentru a funcționa. Midiexcavatoarele sunt destinate în principal construcțiilor și amenajărilor peisagistice, deoarece au o coadă standard pentru proiecte de construcții medii. Cele mai mari clase sunt adesea clasificate pentru proiecte de demolare. Acestea au cele mai extinse brațe pentru a ajunge la înălțimi mari de clădiri. De asemenea, sunt mai grele și mai greu de manevrat.

4. Accesorii excavator

Structura are un pavaj în jurul ei? Aceasta vă va ajuta, de asemenea, să decideți ce fel de atașament să folosiți pentru a săpa prin sau a distruge betonul. Clădirea va avea pavaje în jurul său, iar un excavator de demolare va avea nevoie de un atașament de tip picon hidraulic pentru a zdrobi plăcile de beton. De asemenea, acestea sunt utile și în zdrobirea rocilor.

Factorii menționați vă vor ajuta să decideți ce excavator să folosiți. Atunci când îi alegeți dimensiunea și puterea în funcție de lucrarea de demolare, vă va ajuta să realizați proiectul mai repede și să economisiți costurile de operare. În portofoliul Utilben veţi găsi diverse tipuri de excavatoare pentru toate tipurile de lucrări de demolare, de exemplu modelul pe șenile Volvo 145.


Contacteaza-ne

De ce servicii aveti nevoie?

Întrebări și răspunsuri

2 Intrebari

    Comentarii 0 Comentarii

    ( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )