campaign-notification campaign-notification

Cum utilizați Buldoexcavatoarele Cukurova 888

Publicat de Utilben18/08/2020

cukurova, buldoexcavator, utilaje construcții, utilaje grele, buldoexcavatoare

Buldoexcavatoarele Cukurova sunt printre cele mai performante utilaje de construcții. Afla mai multe din acest articol.

Buldoexcavatoarele Cukurova sunt printre cele mai performante utilaje de construcții.

Pionieri în ceea ce privește construirea de utilaje grele, Cukurova și-au demonstrat talentul și expertiza prin dezvoltarea buldoexcavatorului 888.

Dacă într-un articol anterior v-am descris procesul de verificare a fluidelor pentru buldoexcavatoarele Cukurova 888, în următoarele rânduri dorim să vă prezentăm care sunt comenzile acestui utilaj fiabil și cum trebuie operat.

Vă recomandăm să urmăriți pas cu pas acțiunile următoare pentru a putea utiliza în mod corect acest model de excavator:

 

Comenzile buldoexcavatorului Cukurova 888

Pornirea buldoexcavatorului Cukurova 888 se face prin punerea contactului și rotirea cheii. Înainte de a porni efectiv utilajul, trebuie să vă asigurați că frâna de mână este trasă, iar utilajul să fie pe poziția „neutru”. Schimbătorul de viteze nu trebuie să fie poziționat nici în treapta din față, nici în cea din spate. Porniți buldoexcavatorul prin rotirea cheii în contact, iar aceasta va reveni în poziția ei inițială.

Brațul din față este operat cu ajutorul unui joystick multifuncțional. Prin tragerea joystick-ului către operator, brațul se ridică, iar prin împingerea în față, acesta coboară. Pentru închiderea cupei, deplasați joystick-ul spre stânga, iar pentru deschiderea cupei, spre dreapta. Pentru acționarea fălcii cupei multifuncționale, apăsați butoanele de culoare galbenă aflate pe joystick.

Pentru deplasarea buldoexcavatorului, acționați levierul poziționat în stânga volanului, asociat cu schimbătorul de viteze. Buldoexcavatorul Cukurova 888 este dotat cu transmisie power shift automată. Împingeți levierul respectiv în față și schimbați treptele de viteză, prin rotirea acestuia.

Utilajul are 4 trepte de viteză. Pentru deplasarea în marșarier, trageți levierul în spate.

Buldoexcavatorul Cukurova 888 are toate cele 4 roți egale și are direcție pe ambele punți. Panoul pentru alegerea modului de deplasare se află în partea dreaptă, iar selectarea modului de deplasare se face prin rotirea unui comutator.

Puteți alege între 3 modalități de deplasare. Roțile de pe puntea față virează în sensul opus roților de pe puntea spate și, astfel, veți obține o rotire facilă a buldoexcavatorului. De exemplu, dacă roțile din față virează spre dreapta, roțile din spate vor vira în același timp spre stânga. Apoi, puteți opta pentru modalitatea clasică de deplasare, caz în care doar roțile de pe puntea față virează. În cele din urmă, puteți opta pentru virarea paralelă a roților de pe cele două punți. Deci, toate cele 4 roți vor vira concomitent în direcția dorită. De obicei, este folosită prima funcție de deplasare.

 

Manipularea buldoexcavatorului Cukurova 888

Când folosiți cupa, aflată în partea din față a buldoexcavatorului Cukurova 888, volanul poate fi ajustat cu ușurință și așezat în poziția dorită.

Sub zona șezutului, se află două clapete, cu ajutorul cărora scaunul operatorului poate fi reglat. Prima clapetă permite ajustarea scaunului pe înălțime, iar cealaltă este folosită pentru deplasarea scaunului în față și în spate.

În partea stângă a operatorului, se află o manetă, care, odată acționată, permite rotirea scaunului în jurul propriei axe. Astfel, veți avea acces la comenzile aflate în partea din spate a buldoexcavatorului. Joystick-ul din partea dreaptă poate fi coborât prin acționarea unei manete, înspre operator.

Înainte de folosirea efectivă a brațului din spate, utilajul trebuie să fie calat. Buldoexcavatorul Cukurova 888 se calează prin acționarea a două manete aflate în partea stângă a operatorului. Folosiți joystick-ul stâng pentru rotirea brațului. Brațul se rotește prin orientarea joystick-ului spre dreapta, iar antebrațul se mișcă în față și în spate prin acționarea aceluiași joystick în direcția respectivă. Folosiți joystick-ul drept pentru manipularea cupei.

Cupa se deschide prin orientarea joystick-ului spre dreapta, iar aceasta se închide prin orientarea joystick-ului spre stânga. Coborârea și ridicarea brațului se face prin deplasarea joystick-ului în față și, respectiv, în spate. Ambele joystick-uri sunt prevăzute cu un buton roșu, care, prin apăsare, acționează claxonul.

Pedala din podea poate fi accesată cu talpa piciorului drept și activează funcția auxiliară a buldoexcavatorului, respectiv piconul sau brațul extensibil. Prin apăsarea pedalei în față, brațul se extinde.

În partea stângă a operatorului, se află un panou de comandă cu 4 butoane. Primul buton are rolul de a debloca sania brațului, pentru a-l muta în stânga sau în dreapta. Comenzile buldoexcavatorului devin mult mai fine, prin apăsarea celui de-al doilea buton. Odată cu acționarea acestui buton, se aprinde și un martor în bord, care ne atenționează că operarea brațului este încetinită. Practic, debitul de ulei în sistemul hidraulic este redus și mișcările sunt mai lente decât în mod normal. Acest mod de operare este folosit în lucrările care necesită precizie și atenție la detalii.

După ce ați terminat lucrarea, rabatați joystick-urile în sus și ridicați calele, prin acționarea celor două manete aflate în partea stângă. În fața acestora, se află o manetă metalică ce controlează turația utilajului, atunci când lucrați cu brațul din spate. Este indicat să lucrați la peste 1.300 de rotații pe minut, asta pentru regenerarea automată a filtrului de particule.

Revenind la partea din față a buldoexcavatorului, în partea dreaptă a operatorului se află butonul care blochează toate comenzile. În momentul activării butonului respectiv, apare și un martor în bord. Butonul alăturat acționează girofarul, pe care vă sfătuim să îl porniți în timpul lucrului.

În zona volanului, se află un panou de comandă cu 6 butoane, pe care le vom explica de la dreapta spre stânga. Primul buton din dreapta blochează diferențialul, iar în bord apare un martor care semnalează modificarea. Al doilea buton acționează modul de copiere a solului. Se lasă cupa jos, pe suprafața de lucru, se acționează butonul respectiv, iar cupa copiază terenul.

Odată cu acționarea butonului, se aprinde un martor atât în bordul principal, cât și în bordul secundar. Această funcție se folosește în cazul în care trebuie să montați o lamă de zăpadă, de exemplu, și aveți nevoie să copiați solul. Butonul cu numărul 3 face trecerea la modul de tracțiune 4x4. În bord, se aprinde martorul „4 wheel drive”, care indică folosirea tracțiunii integrale.

Butonul roșu, în mod standard, pornește luminile de avarie, precum și martorul intermitent în bord. Al cincilea buton pornește pozițiile, iar ultimul buton, luminile de lucru.

Vă reamintim că levierul din partea stângă este folosit pentru deplasarea în față și în spate a utilajului și pentru selectarea treptelor de viteză. Levierul din partea dreaptă activează farurile și semnalizarea. Semnalizarea se acționează prin deplasarea levierului în față și în spate.

În ceea ce privește luminile de drum, pentru fază lungă, ridicați levierul sau împingeți-l în jos, ca să blocați comanda. Ștergătoarele se activează prin rotirea levierului și beneficiază de două trepte de viteză.

Iar, pentru folosirea claxonului, apăsați butonul din capătul levierului.

 

Vezi aici prezentarea buldoexcavatorului Cukurova 888 :

 

Citeste si alte articole:

 


Contacteaza-ne

De ce servicii aveti nevoie?

Întrebări și răspunsuri

0 Intrebari

    Comentarii 0 Comentarii

    ( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )