campaign-notification campaign-notification

Cât de profitabil este să deții un excavator?

Publicat de Websem17/10/2022

excavator

Orice șantier de construcții nu ar fi complet fără un excavator. Achiziționarea unui excavator este o investiție considerabilă, iar prețul excavatorului diferă în funcție de faptul că îl cumpărați sau îl închiriați.

Așadar, deținerea unui excavator propriu poate fi extrem de profitabilă în condițiile potrivite. În primul rând, achiziționarea unui excavator fiabil, care are dimensiunea necesară pentru a face lucrări substanțiale sau pentru a ridica greutăți mari, va necesita, de asemenea, un împrumut considerabil, dacă nu aveți bani la îndemână, în medie între 50 și 60 de mii de euro pentru un excavator folosit de dimensiuni medii.

 

Așadar, înainte de a lua o decizie fermă, iată câteva lucruri pe care ar trebui să le analizați.

  • Costul de întreținere al excavatorului

  • Costul combustibilului și consumul de combustibil

  • Asigurarea de răspundere civilă

  • Producătorii de excavatoare și reputația lor pe piață

  • Costul operatorului.

 

Deținerea unui excavator este profitabilă pe termen lung.

Deși prețul poate fi ridicat, acesta oferă un randament bun în timp. Piața este înfloritoare, cu o infrastructură în plină expansiune, aceasta include de la construcția de drumuri până la construcția de poduri, tuneluri feroviare și clădiri. Miniexcavatoarele sunt utile pentru construcția de drumuri, în timp ce excavatoarele mari și mijlocii sunt utile în operațiuni de vârf, cum ar fi mineritul și construcțiile.

 

Cât de adânc poate săpa un miniexcavator?

Miniexcavatoarele, cunoscute și sub numele de excavatoare compacte, sunt clasificate în principal în funcție de tonaj, dar unii aleg să le clasifice și în funcție de puterea lor. Miniexcavatoarele erau cele care cântăreau în jur de 0,5 până la 10 tone, dar odată cu cea de a opta generație de excavatoare, nu mai este cazul. Unele companii produc, de asemenea, miniexcavatoare (în funcție de dimensiuni) care cântăresc în jur de 15, 18 sau 19 tone.

 

În acest scop, o definiție liberă a unui miniexcavator poate fi aceea că orice excavator cu o amprentă mică, care cântărește între 0,5 și 20 de tone poate fi clasificat ca miniexcavator. Aceste excavatoare pot face săpăturile sau transportul de materiale mult mai ușor decât transportul manual, alături de îndeplinirea altor funcții. Cu toate acestea, este important de reținut că există multe unelte și utilaje alternative pe care le puteți folosi pentru a îndeplini aceste alte funcții; și uneori chiar mai bine.

 

Miniexcavatoarele includ o lamă standard de umplere și un braț de basculare independent. În mod implicit, vine cu o cupă pentru săpat. Dimensiunea cupei este direct proporțională cu dimensiunea excavatorului dumneavoastră. Acest lucru se datorează faptului că, dacă aveți o cupă mai mare atașată la un excavator mai mic, riscați să îl răsturnați.

 

Puteți înlocui cupa cu o gamă largă de atașamente pe care le aveți la dispoziție. Aceste atașamente includ polizoare, foarfece, spărgătoare de roci, plăci compactoare, pulverizatoare și multe altele.

 

Înainte de a intra în analiza noastră detaliată despre cât de adânc poate săpa un miniexcavator sau despre utilizările sale, este important să menționăm că, pentru simplitate și uniformitate, presupunem că aveți puțină sau deloc experiență cu un miniexcavator în acest moment.


Contacteaza-ne

De ce servicii aveti nevoie?

Întrebări și răspunsuri

0 Intrebari

    Comentarii 0 Comentarii

    ( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )