campaign-notification campaign-notification

Inchiriere utilaje pentru constructii

Publicat de Utilben17/08/2021

constructii, utilaje, inchiriere, inchiriere utilaje

Procesul de inchiriere a utilajelor pentru constructii este simplu: cei responsabili pentru lucrare știu ce echipament este necesar pentru fiecare tip de lucrare efectuată pe șantier. Citeste articolul!

In acest articol vom vorbi despre:


Menținerea unui șantier bine organizat și productiv poate fi o mare provocare. Pe lângă operatorii de utilaje, este necesar să aveți in vedere toate materialele și utilajele necesare. Prin urmare, posibilitatea de inchiriere utilaje pentru constructii ar trebui să fie întotdeauna o posibilitate pusă pe masă înainte de a începe un proiect.

Desigur, organizarea nu este singurul motiv. Există încă alte cateva avantaje pe care le aduce această opțiune. Pe de altă parte, trebuie să evaluați fiecare caz pentru a vedea dacă merită să inchiriati sau să cumpărați anumite echipamente.

În acest articol vă vom explica cum funcționează inchirierea unor utilaje și ce trebuie să știți pentru a lua o decizie bună cu privire la următorul dvs. proiect.

utilaje inchiriere

Cum funcționează inchirierea utilajelor?

Procesul de inchiriere a echipamentelor de construcții civile funcționează foarte simplu: cei responsabili pentru lucrare știu ce echipament este necesar pentru fiecare etapă de construcție și pentru fiecare tip de lucrare efectuată pe șantier.

Așadar, caută o companie care închiriază acest echipament și semnează un contract atât timp cât este necesar. În general, compania care deține utilajul face atât livrarea, cât și preluarea la ora și locul convenite.

Sa detaliem: 

Acest lucru nu înseamnă că închirierea de instrumente și echipamente este doar o chestiune de a găsi pe cineva care să angajeze, să plătească și să încheie afacerea. Este foarte important să căutați parteneri de încredere, fără a menționa celelalte capcane posibile pe parcurs. Iata cateva:

Merită să închiriați echipamente de construcție?

Nu este bine să concluzionăm că leasingul echipamentelor de construcție va fi întotdeauna cea mai bună alegere, automat. Trebuie să studiați cazul companiei dvs. pentru a decide cu înțelepciune și, făcând acest lucru, este important să va puneți câteva întrebări.

Unele dintre punctele demne de luat în considerare cu atenție sunt:

  1. Frecvența utilizării echipamentelor

Cât de des utilizați anumite instrumente pe șantierele de construcții are un impact direct asupra deciziei de cumpărare sau închiriere. La urma urmei, închirierea va avea un cost mai mare pe termen lung, deci ar putea fi mai bine să cumpărați cele mai folosite echipamente și să le închiriați pe celelalte.

  1. Cantitatea de echipamente necesare

Al doilea factor este cantitatea de echipamente pe care trebuie să le păstrați la fața locului în același timp sau până la două locații simultan. Cu cât sunt mai multe echipamente, cu atât este mai scump să cumperi totul.

Totuși, nu toate instrumentele sunt atât de scumpe sau dificil de depozitat. Astfel, ar putea fi mai bine să închiriați doar utilajele  mai mari și mai costisitoare și să achizitionati utilajele de mici dimeniuni.

Care sunt avantajele inchirierii echipamentelor de construcție?

La urma urmei, ce câștigi de fapt prin închirierea de echipamente în loc să le cumperi pe fiecare? În primul rând, așa cum am menționat mai sus, nu este nevoie să faceți doar una sau alta.

În multe cazuri, cea mai bună strategie poate fi să cumpărați unele dintre cele mai utilizate echipamente și să le inchiriati ulterior altora. Totuși, vedeți care sunt avantajele închirierii majorității (dacă nu a tuturor) echipamentelor pe care le utilizați în lucrările dvs.:

 

iatutilaje constructii de inchiriat

 

  • Investiție fără risipă

Unul dintre cele mai mari avantaje ale închirierii echipamentelor de construcție este modul în care elimină risipa. In ce sens?

În primul rând, lucrarea va avea doar echipamentul necesar pentru moment, care economisește spațiu și crește organizarea șantierului. În plus, nici o unealtă sau utilaj nu se va deprecia fără utilizare.

Ultimul, dar nu cel din urmă:

Investiți doar ceea ce este necesar în fiecare lucrare, ceea ce face mai ușoară păstrarea fluxului de numerar. De fapt, puteți include suma leasingului în bugetul de construcții pentru a nu suferi de costul mai mare pe care îl are la achiziție pe termen lung.

  • Impactul logistic

Nu este bine să ignori condițiile de depozitare pe care trebuie să le oferi dacă deții toate aparatele și instrumentele constructorului tău. Vorbim despre lucruri precum:

  • păstrați fiecare echipament în siguranță într-un depozit atunci când nu se află pe șantier;
  • transportul de la curte sau depozit la șantier oriunde va lucra firma de construcții;
  • organizează utilizarea echipamentelor în diferite lucrări, astfel încât să nu permită risipă sau întârzieri;
  • întreținerea preventivă a fiecărei mașini pentru a-și prelungi durata de viață și pentru a face investiția utilă.

Nerespectarea oricăruia dintre cele de mai sus înseamnă același lucru pentru compania dvs.: pierderea. Prin urmare, companiile de construcții mici se descurcă mai bine în leasingul de echipamente pentru construcții civile, deoarece impactul logistic este mult mai mic.

Ce tipuri de echipamente merită închiriate pentru următorul santier? 

Nu este nevoie să facem o listă cu fiecare echipament care merită închiriat sau cumpărat. La urma urmei, fiecare companie are o nevoie specifică și trebuie să o evalueze singură.

Dar ceea ce vom face acum este să vă oferim o cale de urmat pentru a decide ce echipament este rentabil de inchiriat.

În general, le putem împărți în 2 categorii:

Puțin folosite: sunt acele echipamente pe care le folosești foarte puțin, aproape niciodată. De exemplu, dacă trebuie să faceți o treabă pe care o faceți rar pe șantier, ar putea necesita un alt instrument. În loc să cumpărați, este mai rentabil să închiriați utilajul dorit;

Foarte scump: chiar dacă utilizați foarte mult un anumit utilaj, dacă este prea scump până la punctul în care o eventuală achiziție dăunează financiar, continuați să închiriați. 

Dar, în acest caz, planificați să cumpărați când este posibil.

Concluzie

Fără îndoială, închirierea echipamentelor de construcții civile este o opțiune excelentă pentru diferite scenarii, mai ales în cazul constructorilor mici și dezvoltatorilor. Utilizarea acestei alternative vă poate ajuta să vă păstrați banii, să vă ușurați logistica și să câștigați timp prețios pentru dezvoltarea afacerii.

În plus față de bunele practici de investiții, cum ar fi leasingul de echipamente, orice companie de construcții sau dezvoltator are nevoie de un management bun pentru a crește. 

Utilben va pune la dispoziție serviciul de inchiriere pentru  utilaje de constructii si agricole, garantand calitate, performanța și siguranța.

 

beneficii inchiriere

 

Citeste si alte articole:


Contacteaza-ne

De ce servicii aveti nevoie?

Întrebări și răspunsuri

0 Intrebari

    Comentarii 0 Comentarii

    ( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )