campaign-notification campaign-notification

Reducerea consumului de combustibil al tractorului tau

Publicat de Utilben16/08/2021

agricultura, tractor, utilaje, combustibil, consumabile tractor

Tractorul este unul dintre principalii consumatori de combustibil din fermă. Există mai mulți factori care influențează consumul de combustibil. Afla mai multe!

Tractorul este unul dintre principalii consumatori de combustibil din fermă. Există mai mulți factori care influențează consumul de combustibil, de la tipul motorului, până la experiența operatorului.

În cele ce urmează, vă vom prezenta câteva soluții simple pentru a reduce consumul de combustibil al tractorului dvs. 

  • Presiunea anvelopelor
  • Motorul
  • Stilul de operare
  • Încărcătura
  • Viteza
  1. Reglarea presiunii în anvelope

Reglarea presiunii in anvelope este esențială pentru economisirea combustibilului. Atunci când umflați anvelopele, e important să luați în considerare tipul solului e pe care va fi utilizat tractorul. În câmp, anvelopele prea umflate vor cauza alunecări. Astfel, va fi nevoie ca motorul să consume mai mult combustibil pentru a oferi o putere de tracțiune suficient de mare încât să compenseze aderența pierdută.

Pe șosea în schimb, sau pe terenuri dure, o anvelopă care nu umflată suficient va avea o suprafață de contact prea mare cu asfaltul. Va genera o rezistență considerabilă și tractorul va avea nevoie de o putere mai mare a motorului.

  1. Calitatea motorului

Calitatea motorului va influența bunul mers al activității agricole. Dacă motorul este uzat, are defecțiuni ascunse sau nu a fost îngrijit suficient, nu va mai fi la fel de eficient. Astfel, consumul de combustibil va fi mai mare. Vârsta motorului va juca un rol important aici. Un motor foarte vechi va fi mai puțin performant și eficient în comparație cu un motor mai nou. Dar, trebuie luată în considerare și marca motorului. Un motor de la un producător cu renume ar putea să reziste mult mai bine în timp comparativ cu un motor de la un producător care nu pune accent pe calitate.

 

tractor

  1. Stilul de operare

Stilul de condus agresiv poate crește consumul de combustibil, așa că evitați utilizarea inutilă a pedalei de accelerație. Luați în calcul activitățile desfășurate și estimați câtă putere v-ar fi de folos pentru fiecare. Spre exemplu, va fi nevoie să folosiți o treaptă superioară de putere pentru cultivare sau balotare? Ați putea folosi modulul de lucru Eco PTO pentru reduce turația motorului? Majoritatea tractoarelor fabricate în ultimul deceniu afișează informații despre consumul de combustibil pentru a vă ajuta să luați aceste decizii.

  1. Aveți grija la sarcini cu greutate prea mare

Puteți folosi balast în câmpul agricol pentru a obține o tracțiune îmbunătățită și o distribuție a optimă a greutății. De asemenea, evitați transportarea excesului de greutate atunci când transportați sarcini la viteze mai mari. Fiți conștient de capacitatea tractorului dvs. și alegeți atașamentele potrivite pentru a realiza munca propusă.

  1. Economisiți combustibil reducând viteza

Știm că munca agricolă presupune să fiți în permanență contra cronometru, dar dacă veți reduce viteza cu doar 10 km/h atunci când conduceți pe șosea, veți putea economisi mult combustibil pe parcursul anului, mai ales dacă distanță dintre fermă și parcele dvs. este mare. Într-adevăr, veți pierde încă 5 minute pe călătorie, dar consumul redus de combustibil va contrabalansa prin cheltuieli mult mai mici.

tractor agriculture

  1. Întreținerea tractorului

Puteți economisi până la 10% la consumul de combustibil. Întreținerea este o cerință importantă pentru eficientizarea performanței tractorului. Cu o întreținere deficitară, este posibil să nu existe suficient aer în amestecul combustibil-aer. Prin lubrifierea optimă a motorului și a angrenajului, pierderile cauzate de frecare pot fi reduse.

Injectoarele de combustibil trebuie, de asemenea, întreținute în mod regulat, murdăria instalată poate duce la o ardere ineficientă și la pierderea de putere. Acest lucru poate fi identificat prin fumul negru provenit din evacuare.

Aceștia sunt principalii 6 factori de luat în considerare atunci când vreți să reduceți consumul de combustibil al tractorului dvs. 

Vă stăm la dispoziție cu o gamă largă de tractoare și agregate agricole de primă clasă care vă vor ajuta să lucrați mai eficient în fermă. Pentru a luat legătura cu echipa noastră, ne puteți contacta completând formularul următor.

 

Vezi și alte articole:


Contacteaza-ne

De ce servicii aveti nevoie?

Întrebări și răspunsuri

0 Intrebari

    Comentarii 0 Comentarii

    ( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )