Cel mai mare producator de utilaje de constructii din lume

Publicat de UTILBEN17/12/2018

Trimite-le prietenilor acest articol!

Odata cu cresterea masiva din intreaga lume a constructiilor, combinata cu cateva dintre cele mai mari proiecte de constructii vreodata gandite, vanzarile utilajelor au ajuns la inceputul anului 2015 la $145 mld. Dar cine sunt liderii mondiali? Care tari domina vanzarile utilajelor? Pot ei sa ramana lideri? Citeste in ordine descrescatoare topul producatorilor.

10. JCB


Marea Britanie ($4,1 mld). Fara îndoiala, JCB este unul dintre cei mai puternici producatori de

utilaje de constructii din lume, si cu siguranta cel mai important vanzator

 în domeniul productiei si vânzarii de orice tip de buldoexcavator.

Calitatea de producator de utilaje este întarita si de faptul ca majoritatea echipamentelor sale

sunt dotate cu motoare produse în propriile fabrici.

Cu o discretie tipic englezeasca JCB a investit sume foarte mari de bani

în cercetarea si producerea ulterioara a noi si noi game de motoare.

  9.Doosan Infracore Coreea de Sud ($5.41 mld). “Doosan” este format din doua cuvinte coreene: “Doo” simbolizeaza o unitate de caractere in timp ce “San” inseamna munte. Impreuna acestea semnifica:”mici caractere ce pot construii un munte maret”, sugerand faptul ca se pot realiza lucruri marete, chiar cu cele mai mici forte . Gama de utilaje include excavatoare de dimensiuni mari si mici, incarcatoare frontale, accesorii, echipamente avantajoase. Vanzarile echipamentelor se ridica la $5.41 mld.    


8.Sany China ($5.42 mld). Sany Group Co.,Ltd. a fost fondata in anul 1989. Obiectivele companiei au fost intotdeaua: “construirea unei intreprinderi de prima clasa, promovarea talentelor de prima clasa si de a avea o contributie de prima clasa pentru omenire.” Compania vinde, distribuie si intretine macarale pe senile de la 110 pana la 500 de tone americane, macarale de teren accidentat de la 40 pana la 85 de tone, excavatoare hidraulice de la 7.5 pana la 33.5 tone, macarale pentru containere cu ridicare maxima de 99 tone si stivuitoare pentru containere goale cu incarcare maxima de 19 tone. Vanzarile echipamentelor se ridica la $5.42 mld.

   


7.XCMG China($6.2 mld). Xuzhoy Construction Machinery Group Co.,Ltd (XCMG) a fost oficial fondata in anul 1989. Misiunea companiei este : “ Explorarea tehnologiilor inteligente in inginerie si a domenilor relevante, oferirea unei solutii de tip castig/­castig pentru constructii de infrastructura si dezvoltarea durabila in intreaga lume.” Noile lansari includ: macara de 20 de tone, macara pe senile de 40 de tone, incarcatoare frontale de 12 tone,  platforme aeriene de 100 de metri pentru masinile de pompieri si echipamente de generatia a patra pentru pavat. Vanzarile echipamentelor se ridica la $6.2 mld.


     

6. Liebherr Elvetia/Germania($7.1 mld). Compania Liebherr a fost infiintata in anul 1949 de Hans Liebherr. Compania si­-a crescut in anul 2014 cu 4.6% cota de piata prin investitii intr­-un nou centru logistic in Germania si prin adaugarea unei noi unitati de productie hidraulica pentru excavatoare hidraulice, incarcatoare frontale si stivuitoare in Dalian, China. Vanzarile echipamentelor se ridica la $7.1 mld.

 


5.Terex SUA($7.3 mld). Compania Terex are o istorie indelungata incepand cu anul 1933 cand fratii Armington au infintat Compania Euclid. General Motors a inventat numele “Terex” in 1970 si provine din doua cuvinte latinesti, “terra”(pamant) si “rex”(rege). Terex este un producator global diversificat ce opereaza in cinci segmente de activitate:platforme aeriene de lucru, constructii, manipularea materialului, macarale, solutii portuare si prelucrarea materialului. Compania Terex :”Suntem axati pe misiunea de a oferii solutii clientilor nostrii care aduc beneficii superioare si randament investitiilor.” Vanzarile echipamentelor se ridica la $7.3 mld.

   


4.Volvo Construction Equipment Suedia($7.78 mld). Volvo a cumparat Compania Terex in anul 2012. Achizitia a adaugat cinci modele de basculante rigide si trei transportoare articulate in linia celor de la Volvo, imbunatatind vanzarile de echipamente pentru constructia generala, petrol si  gaze, precum si sectorul de construcții de drumuri. Vanzarile echipamentelor se ridica la $7.8 mld.  

 


3.Hitachi Japonia($7.9 mld). Hitachi Construction Equipment a avut o crestere a veniturilor din vanzari, de asemenea, datorita monedei oficiale care a fluctuat si datorita cresterii exporturilor. Un alt motiv este cererea puternica pentru excavatoarele hidraulice Hitachi in China si Japonia in cel de­al treilea trimestru al anului 2013. Vanzarile echipamentelor se ridica la $7.8 mld.  

 


2.Komatsu Japonia($16.9 mld). Komatsu este o organizatie internationala care produce echipamente pentru constructii. Aceasta a fost initial filiala unei alte societati si a devenit Komatsu in anul 1921. Cresterea economica  a Chinei a a transformat compania Komatsu Construction Equipment intr­-unul din cei mai influenti producatori regionali. Vanzarile echipamentelor se ridica la $16.9 mld.  

   

1.Caterpillar

SUA($28.3 mld). Specialisti in vanzarile de echipamente de terasament si anume: excavatoare, incarcatoare frontale, buldozere, buldozere pe senile, cupe de excavator.etc.

Vanzarile echipamentelor se ridica la $28.3 mld.

 


Trimite-le prietenilor acest articol!Contacteaza-ne

Sunt de acord ca datele mele să fie păstrate în baza de date. Consultă termenii și condițiile! Termeni si Conditii

Comentarii 0 Comentarii

( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )