campaign-notification campaign-notification

Cel mai mare producator de utilaje de constructii din lume

Publicat de UTILBEN17/12/2018

Vânzările de utilaje de construcții au ajuns, la începutul lui 2015, la 145 de miliarde de dolari, odată cu dezvoltarea sectorului construcțiilor. Vezi detalii!

Cel mai mare producator de utilaje de constructii din lume

Trimite-le prietenilor acest articol!

FacebookTwitterGoogle+LinkedInEmailWhatsApp
 
Vânzările de utilaje de construcții au ajuns, la începutul anului 2015, la 145 de miliarde de dolari, odată cu dezvoltarea vertiginoasă a sectorului construcțiilor la nivel mondial și cu implementarea unora dintre cele mai mari proiecte de construcții gândite vreodată. În acest articol, vă prezentăm Top 10 mondial al producătorilor de utilaje de construcții. Pentru suspans, vă propunem să începem de la coada clasamentului.

10. JCB

utilaj jcb

JCB este originar din Marea Britanie și a vândut utilaje de 4,1 miliarde de dolari. Fără îndoială, JCB este unul dintre cei mai puternici producători de utilaje de construcții din lume și cel mai important vânzător când vine vorba de orice tip de buldoexcavator. Calitatea de producător de utilaje de top este întărită și de faptul că majoritatea echipamentelor JCB sunt dotate cu motoare produse în propriile fabrici. Cu o discreție tipic englezească, JCB a investit sume foarte mari de bani în cercetarea și producerea de noi și noi game de motoare.

 

9. Doosan

doosan excavator

 

 

Doosan Infracore este originară din Coreea de Sud și a vândut utilaje de 5,41 de miliarde de dolari. Doosan este format din două cuvinte coreene: „doo” simbolizează o unitate de caractere, iar „san” înseamna „munte”. Împreună, semnificația Doosan este: mici caractere ce pot construi un munte măreț. Gama de utilaje include excavatoare de dimensiuni mici și mari, încărcătoare frontale, accesorii și alte echipamente.

 

8. Sany

 

sany excavator senile    

Sany Group este originară din China și vânzările de utilaje au ajuns la 5,42 de miliarde de dolari. Compania a fost fondată în anul 1989. Obiectivele Sany Group sunt „construirea unei întreprinderi de primă clasă, promovarea talentelor de primă clasă și de a avea o contribuție de primă clasă pentru omenire”. Compania vinde, distribuie și oferă servicii de mentenanță a macaralelor pe șenile de la 110 până la 500 de tone, macarale pentru teren accidentat de la 40 până la 85 de tone, excavatoare hidraulice de la 7,5 până la 33,5 tone, macarale pentru containere cu ridicare maximă de 99 tone și stivuitoare pentru containere goale cu încărcare maximă de 19 tone.

 

7. XCMG

 

xcmg buldozer      

Xuzhou Construction Machinery Group (XCMG) este originară din China și a vândut utilaje de 6,2 miliarde de dolari. Compania a fost fondată în anul 1989. Misiunea companiei este „explorarea tehnologiilor inteligente în inginerie și a domeniilor relevante, oferirea unor soluții câștigătoare pentru construcția de infrastructură și dezvoltarea durabilă în întreaga lume.” Noile modele de utilaje includ: macarale de 20 de tone, macarale pe șenile de 40 de tone, încărcătoare frontale de 12 tone, platforme aeriene de 100 de metri pentru mașinile de pompieri și echipamente pentru pavat.

 

6. Liebherr

liebherr utilaj

Liebherr este o companie cu sediul în Elveția, care își găsește originile în Germania. Liebherr a vândut utilaje în cuantum de 7,1 miliarde de dolari. Compania a fost înființată în anul 1949 de către Hans Liebherr. Compania și­-a crescut cota de piață cu 4,6% în anul 2014, prin investiții într­-un nou centru logistic în Germania, dar și prin crearea unei unități de producție pentru excavatoare hidraulice, încărcătoare frontale și stivuitoare, în Dalian, China.

 

5. Terex   

 

Terex este originară din Statele Unite ale Americii și a vândut echipamente de 7,3 miliarde de dolari. Istoria gigantului american a început în anul 1933, când frații Armington au înființat compania Euclid. General Motors a inventat numele „Terex” în 1970, denumire care provine din alăturarea a două cuvinte latinești: „Terra” înseamnă „pământ” și “rex” înseamnă „rege”. Terex are mai multe segmente de activitate: platforme aeriene de lucru, construcții, manipulare, macarale, soluții portuare și prelucrarea materialelor. Motto-ul Terex: „Suntem axați pe misiunea de a oferi soluții care le aduc beneficii superioare clienților noștri și pe randamentul investițiilor.”

 

4. Volvo

utilaj volvo

Volvo Construction Equipment este originară din Suedia și a vândut echipamente de 7,78 de miliarde de dolari. Volvo și Terex și-au dat mâna pentru a adăuga în oferta producătorului suedez 5 modele de basculante rigide și 3 transportoare articulate. Ca urmare, vânzarile echipamentelor de construcții, pentru industria de petrol și gaze, precum și pentru sectorul de construcții de drumuri au crescut rapid.

 

3. Hitachi

 

Hitachi este originară din Japonia și a vândut utilaje de 7,9 miliarde de dolari. Compania Hitachi Construction Equipment a înregistrat o creștere a veniturilor din vânzări datorită fluctuației monedei oficiale, dar și datorită creșterii exporturilor. Un alt motiv este cererea mare pentru excavatoarele hidraulice Hitachi în China și Japonia.

 

2. Komatsu 

 

Komatsu este originară din Japonia și a vândut echipamente de 16,9 miliarde de dolari. Komatsu este o organizație internațională care produce utilaje pentru construcții. Inițial, a fost doar o filială unei alte societăți și a devenit companie de sine stătătoare în anul 1921. Creșterea economică a Chinei a transformat Komatsu Construction Equipment într­-unul dintre cei mai influenți producători regionali.

 

1. Caterpillar

 

utilaje cat

Caterpillar este originară din Statele Unite ale Americii și a vândut utilaje de 28,3 miliarde de dolari. O companie care nu mai are nevoie de nicio introducere, Caterpillar s-a consacrat prin manufacturarea de echipamente de top pentru terasamente: excavatoare, încărcătoare frontale, buldozere, buldozere pe șenile, precum și multe altele. Un colos industrial care își merită locul 1!

 

Trimite-le prietenilor acest articol!

 

 
 
 

Contacteaza-ne

De ce servicii aveti nevoie?

Întrebări și răspunsuri

0 Intrebari

    Comentarii 0 Comentarii

    ( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )