campaign-notification campaign-notification

Buldoexcavator sau miniexcavator ?

Publicat de Utilben12/08/2021

miniexcavator, buldoexcavator, constructii

V-ați gândit să cumpărați sau să închiriați un buldoexcavator sau un miniexcavator pentru munca dvs.? Citeste articolul.

Ce să alegi între buldoexcavator sau miniexcavator?

 

În acest articol vom vorbi despre:


Introducere

Construcțiile civile sunt operațiuni care necesită utilaje și echipamente care îndeplinesc activitățile propuse cu o execuție de înaltă performanță. Având în vedere acest lucru, probabil că v-ați gândit deja să cumpărați (sau să închiriați) un buldoexcavator sau un miniexcavator pentru munca dvs.

Astfel de utilaje sunt unele dintre cele mai cunoscute și utilizate de construcțiile civile. Și în funcție de nevoile lucrării, acestea pot fi avantajoase și practice.

Aceste doua utilaje au multe puncte în comun. Atât de multe încât chiar și inginerii subliniază că unul îl va înlocui pe celălalt într-un viitor nu prea îndepărtat.

Dar înainte de a face o alegere, este necesar să înțelegeți care dintre ele este cel mai potrivit pentru situația dvs. În acest text, veți înțelege principalele asemănări și diferențe dintre un buldoexcavator și un miniexcavator

 

Buldoexcavator sau miniexcavator: puncte de plecare

În primul rând, pentru a alege între un buldoexcavator sau un miniexcavator, trebuie să înțelegeți particularitățile tehnice ale fiecăruia.

De exemplu, ușurința transportului, versatilitatea în îndeplinirea sarcinilor, mobilitatea și adaptarea la mediul de lucru în care vor fi utilizate, sunt câțiva dintre factorii cheie pentru alegerea lor.

Buldoexcavator

Cele mai căutate pe piață, buldoexcavatoarele sunt utilizate în general în zonele urbane datorită practicității și versatilității lor.

Datorită structurii sale, cuplat la un încărcător frontal, vehiculul are performanțe deosebite în construcția civilă, servind mult dincolo de deschiderea șanțurilor. Acestea pot acționa și cu aceeași eficacitate în mediile rurale, astfel că există modele concepute special pentru fiecare dintre scenarii.

Structura practică permite atașarea diferitelor accesorii. 

Utilizarea unui buldoexcavator:

  • Sapare tranșee pentru conducte de apă sau canalizare;
  • Nivelarea terenului;
  • Asistare la doborarea zidurilor;
  • Încărcarea camioanelor;
  • Mutarea și încărcarea pamantului;
  • Îndepărtarea și deplasarea resturilor.
  • Transportul diverselor obiecte.

Miniexcavatoare

Miniexcavatorul a fost proiectat pentru a îmbunătăți o muncă care, în urmă cu câțiva ani, a fost văzută ca un adevărat stres în șantierele de construcții.

Datorită ușurinței și dimensiunii lor, acestea reduc la minimum deteriorarea stratului de sol care are contact direct cu acesta. Mișcarea sa prin șenile de cauciuc permite mai multă stabilitate decât echipamentele anvelopelor, prevenind uzura. Sunt foarte căutate în construcții civile, agricultură și amenajare a teritoriului.

Un miniexcavator are aceleași caracteristici ca și un excavator. Cu toate acestea, datorită dimensiunii sale, este mai agil și mai ușor de manevrat și are un consum mai mic de combustibil.

În ciuda faptului că au primit denumirea de „mini”, aceste utilaje au sisteme hidraulice extrem de avansate și puternice. De asemenea, sunt capabili să se rotească la 360 de grade, permițându-i să deplaseze mai multe materiale fără a fi nevoie de repoziționare pe șantier și fără ca partea din spate a utilajului să iasă de la limita șinei.

 

Miniexcavator - utilizare

  • Înlocuiți materialele de construcție
  • Deplasare grămezi de pământ pe șantier
  • Îndepărtați resturile în locuri greu accesibile
  • Creați acces pentru pregătirea fundației

 

Buldoexcavator sau miniexcavator: diferențe între cele două

Dacă trebuie să lucrați într-un mediu cu un număr mare de oameni în mișcare, este recomandat să utilizați miniexcavatoare datorită mobilității lor și adaptării ușoare la pasaje mici.

Pot fi transportate cu usurinta cu remorci sau cu orice platformă de șantier.

Un buldoexcavator este o alegere bună pentru operațiuni care necesită optimizarea timpului, având în vedere că mașina vine cu o gamă largă de echipamente. 

 

Tipul de santier

Dacă doriți renovarea unui spațiu restricționat, veți avea nevoie de un utilaj mai mic care să nu aglomereze locul. Astfel, miniexcavatorul este cel mai recomandat. Datorită limitării spațiului, este un utilaj care poate fi manevrat cu ușurință și evită aglomerația, pe lângă faptul că poate lucra pe diferite tipuri de sol.

Pe de altă parte, pentru renovări ample care se ocupă de o structură mai complexă, utilizarea buldoexcavatoarelor este mai indicată. Mai ales dacă trebuie să vă ocupați de sistemul de canalizare.

Versatilitate

Buldoexcavatoarele ajung să fie mai versatile pentru industria construcțiilor datorită accesoriilor care pot fi adaptate utilajelor, permițând noi funcții.

Mătură hidraulică, furcă pentru paleți, întrerupător hidraulic, o varietate de găleți, plăci vibrante și burghie sunt câteva exemple ale modului în care vă puteți maximiza serviciile. Mai ales pentru că ajung să reducă și mai mult costul achiziționării de utilaje noi.

În ceea ce privește funcțiile și execuția unei serii de servicii, miniexcavatorul este în dezavantaj. Structura versatilă a buldoexcavatorului poate reduce costurile și crește productivitatea în construcții.

Siguranță

Dimensiunea redusă a miniexcavatorului  poate permite mai multă siguranță lucrătorilor din spații mici și medii de lucru aglomerate, deoarece este mai flexibilă și ocupă mai puțin spațiu.

Cei care operează cu buldoexcavator ar trebui să fie mai atenți. Deoarece în orice operație cu echipamente de dimensiuni mai mari, trebuie să fim mai atenți la utilizarea acestuia. Este recomandat ca numai operatorii cu mai multă experiență pe șantier să conducă acest gen de utilaje.  

utilaje

Concluzie buldoexcavator sau miniexcavator

Pentru a decide care dintre aceste utilaje grele veți utiliza în munca dvs., este necesar să acordați atenție criteriilor precum spațiul și mobilitatea șantierului, versatilitatea în îndeplinirea sarcinilor și, mai presus de toate, lucrările care vor fi efectuate.

Echipamentul ales este sigur că va avea un impact mare asupra progresului muncii dvs. și asupra productivității angajaților dvs.

Putem spune că, pentru servicii specifice, un miniexcavator este un echipament fără egal în raportul cost-beneficiu, dar pentru majoritatea furnizorilor de buldoexcavatoare este o opțiune mai bună datorită versatilității sale, durata de viață economică și piața mai mare pentru revânzare.

Contactați un consultant Utilben chiar acum și veți beneficia de ofertare gratuită în cel mai scurt timp! 0733 040 000. 

Vezi și alte articole:


Contacteaza-ne

De ce servicii aveti nevoie?

Întrebări și răspunsuri

0 Intrebari

    Comentarii 0 Comentarii

    ( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )