campaign-notification campaign-notification

Cum realizați verificarea fluidelor la Buldoexcavatoarele Çukurova 888

Publicat de Utilben10/08/2020

verificare ulei, verificare ulei buldoexcavator, buldoexcavatoare Cukurova, mentenanță buldoexcavatiare, verificare ulei hidraulic utliaje

Vă explicăm pas cu pas felul în care trebuie verificate fluidele buldoexcavatoarelor Cukurova 888.

Robustele buldoexcavatoare Çukurova reprezintă o alegere excelentă pentru constructorii și proprietarii de utilaje care doresc ca proiectele lor să fie finalizate la timp și cât mai eficient posibil.

Aceste buldoexcavatoare reprezintă întruchiparea performanței datorită puterii ridicate a motorului Perkins, motor care surprinde prin consumul redus de combustibil și costurile mici de întreținere. Buldoexcavatoarele Çukurova 888 oferă un nivel ridicat de siguranța datorită distribuției optime a greutății care le oferă stabilitate sporită.

Pentru a vă asigura că utilajul funcționează în parametri optimi, înainte de a porni buldoexcavatorul Çukurova 888, este recomandată operațiunea de verificare a nivelului fluidelor:

  • uleiul de motor și transmisie
  • uleiul hidraulic
  • și verificarea substanței AdBlue

În cele ce urmează, vă vom enumera și explica toți pașii pe care trebuie să-i faceți pentru verifica fiecare dintre aceste 3 tipuri de fluid:

Verificarea uleiului de motor și transmisie

Primul lucru pe care trebui să îl faceți este să deschideți capota și să îndepărtați partea laterală, prin deșurubarea mecanismului de blocare, în sensul invers al acelor de ceasornic. Acesta este bușonul care acoperă gura de umplere cu ulei de motor.

În partea de jos, se află bușonul pentru uleiul de transmisie și joja aferentă, necesară verificării nivelului uleiului. În stânga, se află joja pe care trebuie să o scoateți pentru a verifica nivelul uleiului de motor. Curățați joja în prealabil, pentru a obține o măsurătoare precisă.

Reintroduceți joja în baia de ulei și asigurați-vă că aceasta a intrat până la capăt. Scoateți joja de la locul ei și verificați nivelul de ulei, în funcție de gradațiile înscrise pe ea. Dacă nivelul de ulei este la pragul maxim, înseamnă că motorul poate fi pornit, după ce efectuăm și celelalte verificări. Reintroduceți joja la locul ei și treceți la pasul următor.

Verificați nivelul de ulei de transmisie, prin repetarea procedurii, dar de data aceasta cu cealaltă jojă, aflată în partea dreaptă. Nivelul de ulei trebuie să fie cuprins între cele două linii marcate pe jojă. Deci, curățați joja și o reintroduceți la locul ei, apoi o scoateți și verificați nivelul de ulei de transmisie.

Dacă uleiul este curat și urma lăsată pe jojă indică un nivel optim, adică exact între cele două demarcații, reintroduceți joja în locașul ei, montați partea laterală a caroseriei și înșurubați mecanismul de blocare, în sensul acelor de ceasornic, apoi închideți capota.

 

Verificarea uleiului hidraulic

Nivelul de ulei hidraulic este vizibil cu ochiul liber, datorită unui vizor din sticlă. În cazul în care nivelul de ulei hidraulic este la minimum, acest lucru s-ar putea întâmpla și din cauză că brațul buldoexcavatorului este ridicat. Așadar, atunci când verificați nivelul de ulei hidraulic, brațul trebuie să fie întotdeauna coborât, pentru a obține o măsurătoare precisă.

Îndepărtați siguranța de pe braț și o așezați în locașul ei special. Asigurați siguranța cu benzile de tip scai sau arici, apoi introduceți mecanismele de fixare în orificiile aferente. După ce brațul este coborât, se poate verifica nivelul de ulei hidraulic.

 

Verificarea substanței AdBlue

Pentru verificarea nivelului lichidului de tratare a emisiilor generate de motor, denumit AdBlue, trebuie să deschideți carcasa de protecție, iar, în interiorul casetei metalice, regăsiți rezervorul de soluție AdBlue. Rezervorul poate fi accesat prin deșurubarea bușonului de culoare albastră.

Când nivelul lichidului AdBlue coboară sub un sfert, utilajul vă avertizează că trebuie să reumpleți rezervorul respectiv cu această soluție. După oprirea utilajului, indicatorul luminos de baterie rămâne aprins, ceea ce înseamnă că, până ce acesta nu se stinge, nu aveți voie să scoateți contactul general. Asta, deoarece soluția AdBlue trebuie să ajungă înapoi în rezervor.

Iarna, dacă lichidul AdBlue nu a ajuns în rezervor, va îngheța în conducte, pentru că această soluție este formată din 32,5% uree și 67,5% apă demineralizată. Așadar, abia după ce indicatorul luminos de baterie s-a stins, puteți scoate contactul general.

Aceștia sunt pașii pe care vă recomandăm să-i urmați pentru a verifica cele 3 tipuri de fluide la buldoexcavatoarele Çukurova 888.

 

Citeste si alte articole:


Contacteaza-ne

De ce servicii aveti nevoie?

Întrebări și răspunsuri

0 Intrebari

    Comentarii 0 Comentarii

    ( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )